WIJNEN     AZIJNEN     PROEVERIJEN     OVER THOMA    CONTACT

Wat is er leuker dan van je hobby je beroep maken?!

 

Het heeft mij een aantal jaren gekost om het lef, voldoende kennis en enige financiële middelen te verzamelen, maar inmiddels weet ik dat ik eindelijk doe wat ik het allerleukste vind, en het wordt nog veel leuker, dat weet ik zeker! Het waarderen van goede wijn heb ik van huis uit meegekregen, en met wortels gelegen in Hongarije waar ze ook weten hoe heerlijke wijn maken (en te drinken…), is de stap naar het importeren van Hongaarse wijn een logische. Er bestaan zo veel zeer goede wijnen uit net zo veel zeer goede wijnlanden, maar hiervan geniet slechts een handvol bekendheid. Ondanks dat ik niet de eerste ben die Hongaarse wijnen importeer en hier een groeiend publiek enthousiast voor krijgt, is er mijns inziens ruimte genoeg voor nog een ‘missionaris’, die gepassioneerd in woord en daad (lees: inschenken), meer en meer mensen over de streep krijgt, om een keer iets anders te drinken dan bijvoorbeeld een Franse of Zuid Afrikaanse wijn.

 

Op weg naar Hongarije rijd ik natuurlijk ook door andere landen heen. Landen die groeien in populariteit, maar waar nog steeds zoveel mooie,

bij een groter publiek, onbekende wijnen worden gemaakt, dat ik het als mijn ‘plicht’ zie, ze te introduceren bij wijn minnend Nederland!

 

Kortom: mag ik u ‘meenemen op wijnreis’ door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije? Ik weet zeker dat u na afloop net zo overtuigd bent als ik!

 

 

Christa Thoma