WIJNEN     AZIJNEN     PROEVERIJEN     OVER THOMA    CONTACT

WIJNAZIJN UIT TOKAJ

 

Tokaji wijnazijn van de aszudruif

Tokajer balsem azijn

Deze wijnazijn is gemaakt van de gefermenteerde furmintdruif. Een delicate azijn met een fluwelen textuur; uitermate geschikt  bij de bereiding van salade dressings, marinades of als smaakmaker voor in de soep.

 

Tokaji wijnazijn met tijm

Deze wijnazijn wordt verrijkt met verse tijm,  het kruid van de Mediterrane keuken.  Een subtiele geur en een krachtige smaak is het resultaat. Een heerlijke azijn voor in salades en soep.

 

Tokaji wijnazijn met dragon

Dragon is het kruid van Frankrijk en, wie had dat gedacht, van Transsylvanië! Zowel salades, marinades als eenpansgerechten geeft het een heerlijke, gezonde oppepper!

 

Tokaji balsem appelazijn

De zuren van de Jonathan appel en de zoete appelmost zorgen samen voor een sappige, fruitige azijn, die uitermate geschikt is voor in salades.

 

Tokaji balsemazijn met appel en kaneel

Het kruidigere broertje van de “gewone” appel azijn. Een meer winterse azijn, welke doet verlangen naar lange, donkere avonden bij de haard en stevige kost. Heerlijk voor bij rijke salades, stoofschotels, marinades, maaltijdsoepen. Waarbij eigenlijk niet…

 

Tokaji balsemazijn met aardbei en rabarber

De combinatie van aardbei en rabarber geeft deze azijn aangename, frisse zuren.

Zeer geschikt voor (fruit)salades en marinades.

 

Tokaji balsemazijn met framboos

Naar het schijnt heeft azijn met als toevoeging framboos een positief effect op de huid. Geschikt om te gebruiken in (fruit)salades, desserts, maar ook een heerlijke, frisse dorstlesser, wanneer het met water wordt aangelengd.

 

Tokaji balsemazijn met rozenbottel

Deze balsemazijn heeft zachte tonen door de most van de furmintdruif, en kan door de toevoeging van rozenbottel (hoge concentratie vitamine c) zelfs gezond worden genoemd. Wederom een ideaal ingrediënt in (fruit)salades en desserts.

 

Tokaji balsemazijn met abrikoos en vlierbloesem

Deze azijn bevat een hoge concentratie vitamines, door de toevoeging van druivenmost, vlierbessen en gele perzik. Naast de gebruikelijke toepassingen, ook zeer geschikt om voor het eten een theelepel van in te nemen.

 

 

Tokaji balsemazijn met kers

Door de toevoeging van honingzoete druivenmost en kersen een zeer geliefde azijn bij kinderen. Naast de gebruikelijke toepassingen, ook zeer geschikt om voor het eten een theelepel van in te nemen. Er wordt zelfs een eetlustopwekkende werking aan toegeschreven.

 

Tokaji balsem azijn met pruim en vanille

De warme combinatie van ijsbloem, pruim en vanille maken deze azijn hartverwarmend. Uitermate geschikt als toevoeging van gerechten met een uitgesproken smaak, maar ook heerlijk om na het eten een theelepel van te nuttigen teneinde de spijsvertering beter zijn werk te laten doen.

 

Tokaji balsem azijn met cassis en viooltjes

Een heerlijke, zuurzoete, uitgesproken azijn. Uitermate geschikt als toevoeging van gerechten met een uitgesproken smaak, maar ook heerlijk om na het eten een theelepel van te nuttigen.

 

Tokaji balsem azijn met duindoorn

De aan vitamine C rijke duindoorn, geeft deze azijn een rijke smaak. Naast lekker in salades e.d., is deze azijn met duindoorn ook nog eens goed voor het immuunsysteem.

 

Tokaji balsemazijn met peer en lavendel

Een nazomerse/herfstachtige combinatie van peer en lavendel, met een bedwelmende geur. Gebruik deze azijn rustig bij wat kruidigere, krachtigere gerechten. Daar blijft hij prima bij overeind! Daarnaast is deze azijn, door de toevoeging van peer, rijk aan vitamine C.

 

Tokaji balsemazijn met kweepeer

Een zoetzure azijn met de aromatische toevoeging van kweepaar. Een heerlijke frisse azijn, geschikt voor marinades, salades, eventueel zelfs toe te voegen aan fruit salades.

 

Tokaji balsemazijn met granaatappel

Een donkere azijn met een duidelijke zoettoon. Ook deze azijn vraagt om stevige ingrediënten. Bij te lichte ingrediënten zou de smaak van de azijn teveel domineren.  Ook goed te gebruiken in zoete gerechten.