WIJNEN     AZIJNEN     PROEVERIJEN     OVER THOMA    CONTACT

ONZE WIJNEN UIT DUITSLAND

 

Wijnhuis Alde Gott

 

Rivaner & Riesling

Een heerlijk glas lente! Een knisperende, frisse, licht sprankelende combinatie van Rivaner en Riesling.  Ieder jaar weet men weer een goede balans tussen ‘zuurtje’ en ‘zoetje’ te vinden, hetgeen deze wijn een topper maakt bij onze trouwe klanten! Ideaal als aperitiefwijn of als begeleider van zeer lichte gerechten.  Drink deze wijn gekoeld en jong.

 

Weissburgunder Kabinett trocken

Een frisse, witte wijn. In de smaak een kruising tussen Riesling en Grauburgunder. Het jaargang 2014 geurt heerlijk naar kruisbes en peer, met een licht notenaroma.  Een elegante, reeds harmonieuze en krachtige wijn. Kan ongeveer 1-2 jaar bewaard worden.

 

 

 

 

Grauburgunder Kabinett trocken

Een licht minerale wijn, die heerlijk geurt naar appel, peer, kweepeer en noten. Heerlijke maaltijdbegeleider bij gegrild gevogelte, gerookte of gegrilde vis en kalf. Maar ook als aperitiefwijn staat deze allround Grauburgunder zijn mannetje!

 

 

 

 

Grauburgunder Spaetlese trocken

Het iets vollere, rijpere, krachtigere broertje van de Grauburgunder Kabinett. De kleur is goudgeel, de geur van boomfruit bedwelmend. Een topper van een wijn!

 

 

 

 

 

 

Grauburgunder Spaetlese trocken- Alte Rebe

Er kan er maar eentje de baas zijn….deze Grauburgunder is gemaakt van minstens 20 jaar oude druiven. De stokken van de druif hebben hun wortels diep en breed kunnen verankeren in de granietrijke bodem, hetgeen het minerale karakter van de wijn versterkt. Een zeer elegante wijn voor een feestelijk moment; een van onze favorieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riesling Spaetlese trocken - Alte Rebe

De Riesling evenknie van de Grauburgunder Alte Rebe. Deze Riesling geurt heerlijk naar kruisbessen, ananas en beschikt over het typische “petroleum” neusje, wat zo kenmerkend is voor Riesling. Deze prachtige wijn smaakt heerlijk bij schaal- en schelpdieren, maar kan door zijn brede smaakpalet veelzijdig ingezet worden.

 

Spaetburgunder Weissherbst

Met deze wijn begon onze liefde voor het wijnhuis Alde Gott. En na al die jaren krijgen we er nog steeds geen genoeg van! De wijn geurt en smaakt heerlijk naar rood fruit, met een perfecte balans tussen zuur en zoet. Laat zich prima genieten in combinatie met gevogelte, vederwild, lam, varkensgebraad, kaasgerechten. En natuurlijk… puur!

 

 

Rotwein Cuvee

Deze mooie, volle rode wijn heeft 8 maanden houtlagering gehad.  Een heerlijke geur van kruiden en donker fruit geeft zich vlot bij het openen van de fles. Een krachtige wijn voor bij krachtige gerechten.

 

 

 

 

Cabernet Dorsa

Een verrassend huwelijk tussen Cabernet Sauvignon en Dornfelder! De wijn heeft een prachtige dieprode kleur en geurt naar kersen.  Voelt zich prima thuis in het gezelschap van wild, truffel, paddestoelen en stevige kazen. Een volle, krachtige wijn met een lange afdronk.

 

 

 

 

Weisse Perle

Een heerlijk “bubbeltje”. Een frisse starter, dorstlesser bijna, met een geur van appel en perzik. Een bubbeltje om vrolijk van te worden! Ook prima geschikt bij de brunch, als aperitief of in een cocktail.

 

 

 

 

 

Pinot Sekt extra brut 2012

Een echte “methode champenoise”, vervaardigd uit de ongewone combinatie van Riesling en Spaetburgunder. Een heerlijke, frisse sekt die, doordat enkel druiven uit 1 jaargang worden gebruikt, prima een paar jaar kan ouderen. Mede door de Riesling behoudt deze sekt, ook wanneer hij gerijpt is, lang zijn frisheid! Een prima tegenhanger voor de duurdere, echte Champagnes!

 

Pinot Noir sekt brut 2012

Onze ontdekking van de eeuw…. Verwar deze rode Sekt alstublieft niet met een Lambrusco! Hoewel daar ook lekkere in te vinden zijn. Deze rode sekt is een klasse apart. Gemaakt van Spaetburgunder en dat proef je. In de geur zijn kersen en zwarte bessen te herkennen. En toch is deze Sekt absoluut niet log of zwaar. Integendeel: hij is heel fris en laat zich gewillig inzetten bij een grote verscheidenheid aan gerechten. Overtuig uzelf!